Kalėdinių dovanų idėjos.

Labas!

Į kelias grupes paskelbiau apklausas dėl šio įrašo ir buvo nuspręsta, kad jį parašyčiau, t.y. pateikčiau dar idėjų dovanoms, tad nieko nelaukusi skubu jums patarti!


•Kalėdiniai marmuro puodeliai.
Namuose turi savo, sesės ar mamos senų, nebenaudojamų nagų lakų? Tuomet sveikinu! Jau gali padaryti originalią idėją savo artimajam. Tereikia supilti nagų laką į vandenį, pasiimti baltą puodelį (o jeigu neturite balto – nusipirkite) ir panardinti jį ten, puodelį sukinėdami ir panardindami kelis kartus, gausite įvairias formas ir spalvų intensyvumą!
Pilkite labiau kalėdines spalvas, galite net ir blizgučius. ☺

•Šauni piniginė tėčiui ar vyrui.
Šiai piniginei pagaminti, tereikia iš odos iškirpti formą (tris sujungtus kvadratus apačioje ir vieną virš viduriniojo). Formoje pragręžkite skylutes ir padarykite įpjovimus. Nepamirškite įdėti ir kelių monetų! ☺

•Pagalvės užvalkalas.
Įvairiausios pagalvėlės tikrai pagyvina namus ir suteikia jiems jaukumo, bet tikrai retas žmogus joms leidžia pinigus. Jūs kuo puikiausiai galite nusipirkti (arba pasisiūti, jei tik mokate ir gebate) paprasčiausią pagalvės užvalkalą. Pasidarykite raidžių trafaretą ant kartono, jį uždėkite ant užvalkalo ir užrašykite gražų palinkėjimą, šiltus žodžius ar netgi eilėraštį mylimam žmogui... ♥

•Kūno šveitiklis.
Jūs galite kuo puikiausiai palepinti artimą žmogų! Tiesiog pagaminkite jam apelsininį kūno šveitiklį su cinamonu.
Jums reikės puodelio cukraus, mažiau nei puodelio alyvuogių aliejaus ir tiek pat kokosų aliejaus. Būtinai pridėkite kelis lašus apelsinų eterinio aliejaus ir cinamono. Gražiai supakuokite ir užriškite kaspiną. Tai ypač gera dovana draugei ar mamai!

•Vonios kilimas.
Juk per Kalėdas turi būti šilta ir kojoms, tiesa? Bet kurioje statybinių medžiagų parduotuvėje galite nusipirkti tinklelį, naudojamą statybose. Sukarpykite nenaudojamą rankšluostį juostelėmis ir jas verkite į tinklelį tiesiog užrišdami mazgelius. Štai ir viskas! Šis šaunus vonios kilimas papuoš namus ir tikrai atrodys originaliai!

•Skirtukas knygai.
Ši dovanėlė ypač tiks tiems jūsų artimiesiems ar draugams, kurie be galo mėgsta skaityti, tad galite padovanoti jam rankų darbo skirtuką!
Šiuos galima padaryti iš įvairiausių dalykėlių: pasiūti, pagaminti iš sagų, sąvaržėlių ar kt.
Taip pat ant skirtuko parašykite „Užmigau čia.“ ar kažką panašaus, tai paįvairins jūsų rankų darbo skirtuką ir padarys jį dar originalesniu!
O paspaudę čia galite rasti keletą idėjų rankų darbo skirtukams!
Kažką panašaus rasi ir... čia!

•Metų kalendorius.
Manau, kad pamažu artėjant prie dabartinių metų pabaigos, daugelis pagalvoja ir apie būsimus metus. Na, tai gal labiau tokia naujametinė dovana, tačiau ją pilnai galime padovanoti ir per Kalėdas!
Metų kalendorių galite pagaminti kokiame nors dideliame sąsiuvinyje ar paprasčiausiai suklijavę 12 lapų. Lapų dydis ir visa kita, priklauso nuo to, kokio dydžio kalendorių norite gaminti bei kiek daug jame rašysite.
Prie kiekvieno mėnesio įklijuokite jūsų ir jums artimo žmogaus (kuriam ir dovanosite šį kalendorių) nuotrauką, kurioje esate kartu, pažymėkite jums svarbias datas ir prie kiekvienos dienos parašykite, ką siūlytumėte nuveikti savo artimam žmogui ateinančiais metais.

•Nuotraukų rėmelis.
Neapsigaukit! Šį rėmelį reikės padaryti savomis rankomis, o ne nupirkti artimiausioje parduotuvėje.
Pagrindui galite naudoti kartoną, o ką dėti aplink, jau jūsų fantazijos reikalas, galite gintarus, akmenukus, kriaukles ar kt.


•Kalėdinė eglutė iš saldainių.
Ši dovanėlė puikiai tiks tiems, kurie mėgsta pasmaližiauti!
Šią eglutę lengvai pagaminsite storą popieriaus lapą susukdami į kūgį, o ant jo ratu suklijuodami turimus saldainius (geriausia, kad jų popieriukai būtų žali, galite pamaišyti ir spalvotų, kad tai imituotų eglutės žaisliukus), ant viršūnės užklijuokite žvaigždę ir jūsų dovanėlė baigta!


•Ypatingi marškinėliai.
Galite savo artimajam padovanoti tik jam skirtą dovaną.
Paimkite senus marškinius arba nupirkite naujus ir nudažykite juos tekstiliniais dažais, ant marškinėlių užrašykite kažką gražaus markeriu. Tai gana miela ir tikrai asmeniška dovana Tau brangiam žmogui.
Žinoma, galite nupirkti ir marškinėlius su žodžiais „Geriausia mama“ ar „Geriausias tėtis“, galbūt „Geriausia sesė/brolis“, čia jau reikia atsižvelgti į savo finansinę padėtį (nors realiai net neįsivaizduoju kiek gali kainuoti tokios maikutės).


•Žemės riešutų sviestas.
Vėlgi, tai puiki dovana mėgstantiems pasmaližiauti ar paprasčiausiai mėgstantiems gaminti.
Šis žemės riešutų sviestas yra ne tik maistingas, bet ir sveikas!
Receptą rasi čia.
Žinoma, gali pagaminti ir kitokių sviestų.


•Naminiai saldainiai, triufeliai, irisai.
Šie saldumynai tikrai nesunkiai pagaminami, o saldi dovana – tikriausiai ir pati geriausia!
Šių saldumynų receptų internete tikrai nesunkiai rasi, tik turi nusipirkti produktų ir įdėti šiek tiek pastangų.
Saldainius galite įvynioti į pačių pagamintus popierėlius, tai sudarys dar didesnį įspūdį!
Keletas receptų (prisipažinsiu, išrinkau skaniausiai atrodančius ir dabar beveik garantuoju, kad jūs, kaip ir aš, užsimanėte šių skanėstų!):





•Papuošalų dėžutė.
Jeigu gerai pamenu, praeitame įraše šiek tiek užsiminiau apie papuošalų dėžutę, kurią galite padovanoti savo mamai, sesei ar draugei, tad šįkart apie ją šiek tiek ir pašnekėsiu!
Dėžutę galite pagaminti iš medienos, taip pat iš modelino.
Ant dėžutės būtinai nupieškite ar užrašykite kažką gražaus žmogui, kuriam tai dovanosite. Tai bus puiki ir naudinga kalėdinė dovana jai.

•Maža dovanėlė visiems penkiems žmogaus pojūčiams.
Kai suradau šitą dovanėlę, pati sugalvojau tikriausiai ją padaryti kuriam nors iš savo artimųjų, na, o kitiems teks kitokios dovanos.
O gal susidomėjot ir jūs? Na, tai tuomet skaityk toliau, skubu aprašyti ką jums reikės padaryti šiai dovanėlei!
Į penkias dėžutes sudėkite dovanėles, kurios asocijuojasi su pagrindiniais žmogaus jutimais.
Į dėžutę regėjimui galite įdėti nuotrauką, o gal akinius?
Į dėžutę lytėjimui – masažinį kamuoliuką, o gal šiaip kažką švelnaus?
Į dėžutę skirtą kvapams – smilkalų, o gal mėgstamiausių to žmogaus kvepalų?
Į dėžutę skirtą ausims – kompaktinį diską su to žmogaus mėgstamomis dainomis.
Į dėžutę skirtą skoniams geriausiai tiktų įdėti savo pačių keptus gardžius meduolius, galbūt netgi irisus ar triufelius apie kuriuos rašiau šiek tiek aukščiau.
Aš taip noriu tų saldumynų, kad dabar turbūt apie juos rašysiu kiekviename dovanėlės punkte... Mmm...

•Gardūs riešutukai.
Mmm... Ir vėl skanumynai...
Riešutai būtų tikrai sveika, maistinga ir puiki dovana!
Viename straipsnyje siūloma juos paskrudinti kartu su prieskoniais ir padovanoti pikantiškų riešutų rinkinuką!
O tam jums reikės:
•400 g anakardžio riešutų;
•Dviejų šaukštų medaus;
•Vieno kiaušinio baltymo;
•Dviejų šaukštų kario;
•Vieno šaukštelio jūros druskos;
•Vieno šaukšto manų kruopų.
Vėliau tiesiog visa tai sumaišykite ir kepkite!

Atrodo tiesiog pritrenkiančiai skaniai!
•Avižiniai sausainiai.
Užėjo noras rašyti apie saldžias kalėdines dovanėles! Manau, kad nė vienas tokių dovanėlių neatsisakytų, o ir mėgstantiems gaminti tai būtų kuo puikiausias būdas atsiskleisti!
Artimam žmogui galite po eglute padėti šviežių avižinių sausainių, kurie ne tik skanūs ir maistingi, bet gali ir žaismingai atrodyti, todėl patiks kiekvienam!
Receptuką rasi čia.


•Draugystės apyrankės.
Manau, kad tikrai kiekvienas iš siūlų yra daręs sau ir savo draugui draugystės apyrankes, tad tikrai galite padaryti jas, tik iš šiek tiek kitokių medžiagų. Puikiai tiks odos virvelės, į kurias galite įverti karoliukų. Paimkite tris virveles, viename gale padarykite mazgą, vėliau pradėkite pinti kasą ir į kiekvieną pynimą įverkite po karoliuką. Galite kiekvienam karoliukui sugalvoti reikšmę ir atvirutėje kiekvieno reikšmę užrašyti!


•Pyragas.
Skanumynai, skanumynai, skanumynai!
Galite aplankyti draugams ir nuvežti jiems savo keptą pyragą.
Pora receptų (tiesiog varvinu seilę!):

Obuolių pyrago su razinomis receptą rasit čia.


•Užduočių dėžutės.
Šias dovanėles geriausia dovanoti prieš Kalėdas, kad Kalėdos būtų dar labiau laukiamos.
Taigi, šias užduočių dėžutes galima pagaminti gana lengvai, reikės tik dėžučių (gali būti ir degtukų), spalvoto popieriaus (arba dovanų popieriaus), klijų ir užrašytų (ar atspausdintų) užduočių ar staigmenų. Į papuoštas dėžutes sudėkite lapelius, kuriuose užrašykite ranka (ar atspausdinkite) kokią nors užduotį, kurią žmogus turės atlikti konkrečią dieną, na, arba staigmeną, o dėžutes sudėliokite taip, kad jos sudarytų eglutę.


•Rankų darbo žvakidės.
Žvakidę galite padaryti labai paprastai, o jei į ją dar įdėsite ir žvakelę, ši dovana bus tikrai be galo jauki kalėdinė dovanėlė, juk nėra nieko nuostabiau tamsų žiemos vakarą sėdėti kambaryje su padegta žvakele, kuri dar skleidžia ir tobulą kvapą!
Žvakelę galite paprasčiausiai įstatyti į nenaudojamą stiklinę taurelę, o ant šios vorele aplink apklijuoti sausas medžio šakeles (gali būti cinamono lazdelės, galbūt karoliukai ar kt.).


•Augalas, skleidžiantis gyvybės energiją.
Draugams, kaimynams ar artimiesiems padovanokite savo mėgstamo ar paprasčiausiai jau auginamo augalo sėklų, taip pat ir gražų vazonėlį, kurį patys dekoruokite. Nepamirškite pridėti ir auginimo instrukcijos ar surašytų patarimų, kaip geriau prižiūrėti šį gyvybę skleidžiantį augalą. Pripažinkime, juk smagu stebėti nuo pat mažų dienų augančią gyvastį!


•Augintinių priežiūros kuponai.
Jeigu jūsų draugai ar artimieji turi augintinių ir ruošiasi kažkur išvažiuoti, augintinio priežiūros kuponas su pažadu prižiūrėti mažus numylėtinius, kol šeimininkai atostogaus, bus be galo puiki dovana!


•Skirtingų rūšių sausainių sviestas.
Jums reikės:
•Dviejų puodelių mėgstamų sausainių trupinių;
•Pusės gabaliuko sviesto;
•Kelių valgomųjų šaukštų kondensuoto pieno (priklauso nuo to, kokio saldumo sviestą norite pagaminti);
•Užvirinto pieno.

Trupinius sudėkite į dubenį. Sviestą, kondensuotą pieną ir užvirintą pieną sumaišykite keptuvėje kol tai taps vientisu skysčiu, vėliau jį užpilkite ant trupinių ir maišykite tol, kol visa tai taps vientisa mase. Porai valandų padėkite į šaldytuvą. Galite įpilti ir vandens.
Visą masę sudėkite į žavų stiklainiuką, užklijuokite etiketę ir būtinai pariškite kaspiną!

O dabar šiek tiek patarimų kaip išrinkti tinkamą kalėdinę dovaną, jeigu jos neradote tarp mano pasiūlymų.

Na, iš tikrųjų pirmiausia reikia susidaryti sąrašą žmonių, kuriuos sveikinsite ir susidaryti išlaidų rėmus, t.y. kiek maždaug pinigų žadate skirti kiekvienai dovanėlei, taip pat pasižymėkite kuo domisi kiekvienas žmogus.
Ar iš anksčiau esate atkreipę dėmesį į užuominas? Galbūt jums artimas žmogus prie jūsų yra užsisvajojęs apie kokį nors daikčiuką, kuris nekainuoja milijonų ir, kurį tikrai galėtumėte nupirkti jūs? Nebūtinai žmogus turėjo įvardinti, kad būtent jūs turite nupirkti tai jam, galbūt paprasčiausiai pasvajojo ir tiek. Artėja Kalėdos, o to daikto jis vis dar neturi? Tuomet tai puiki proga jam tai nupirkti! Užuominos gali tapti puikiomis dovanų idėjomis, jei tik į jas atkreipiate dėmesį.
Taipogi, prisiminkite, kad dovana neprivalo būti brangi, ji paprasčiausiai turi atitikti žmogaus, kuris ją gaus, pomėgius.
Nereikėtų pamiršti, kad Kalėdos yra susibūrimo ir jaukumo metas, taigi, puikiai tiks ir paprastos pirštinės, šalikai, megztiniai, galbūt šiltos šlepetės... Dovanos turėtų būti šildančios per šias šventes.
O jeigu jau visiškai neįsivaizduojate ką nupirkti, galite paprasčiausiai iš parduotuvės grybštelėti kuponą, o žmogus jau pats išsirinks, kuo norės save šiek tiek palepinti.

Jeigu pamenate, praeitame savo įraše (užsukit paskaityt) žadėjau, jog į tinklaraščio „Facebook“ puslapį įkelsiu keletą DIY, tad jų ten tikrai rasite!

Viliuosi, jog po šiuo įrašu sulauksiu jūsų nuomonių ar įspūdžių pilnų komentarų!

Na, ir iki kito karto,
Shining Star. xx

Komentarai

  1. Sveika! Beveik visos šios idėjos man pasirodė negirdėtos ir iš jų pasisėmiau gan nemažai minčių. Tavo tinklaraštis yra be galo naudingas ir įdomus. Būtų smagu, jei atsakytum į mano žinutę facebook'e ir žvilgtelėtum į manąjį tinklaraštį. :)
    parneskmantyla.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labutis, Auguste!
      Savo nuomonę po Tavo blogo įrašu raštelėjau ir į žinutę atrašiau, beje, dėkoju už komentarą! ♥

      Panaikinti
  2. Būteeent, rašydama tiesiog varvinau seilę!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šį įrašą skaičiau visai neseniai, kai tik paskelbei, bet komentarą galiu parašyti tik dabar. Šis įrašas man be galo patiko ir pravertė, prisirinkau idėjų ir jas galėsiu panaudoti greitu metu ‘palepinant’ šeimos narius ir draugus per Šv. Kalėdas dovanėlėmis. Labai smagu, kad sumąstei parašyti šį straipsnelį, kuris pravertė daugeliui manau. Ačiū! Šaunuolė! <3

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikus įrašas!♡
    Mano blogas: abrikosinesblogas1.blogspot.lt

    AtsakytiPanaikinti
  5. O jergau, tie triufeliukai.. Man net silpna pasidarė beskaitant :D Man DIY dovanos - pačios geriausios, nes įdedi širdies, skiri laiko - o juk visa tai ir yra meilė. Tai Kalėdoms dažniausiai ir stengiuosi dovanoti savo sgamybos dovanas. Visada norėjau išbandyti pati pagaminti kokį muilą, nes atrodo labai faina, kai pati gali kvapą parinkti ir spalvą.. Bet kažkaip neprisiruošiu arba užvėluoju su dovanų gaminimu, tai visgi dažniausiai būna gardumynai :)) Artimieji visada būna patenkinti ir giria (matyt, tobulėju :D), o va per praėjusias Kalėdas netgi gavau galimybę išsirinkti kulinarijos kursus iš čia: https://www.laisvalaikiodovanos.lt/dovanos-pagal-kategorija/kulinarijos-kursai Visiškai iš kosmoso dovana, nes nelaikiau savęs jokia kulinare :D Bet tarkim truputį pasitikėjimą pakeliant, gal čia reikėtų daryti išvadą, kad mano kalėdiniai skanumynai - tikrai ne iš klemo spirti būna? :D Ir jei atvirai, kursai padarė įspūdį - prisikaupiau idėjų kitoms kalėdoms :D Beje, tavo pasidalintą riešutų sviesto receptą galvoju išbandyti jau kitą savaitgalį - apsidovanoti save, kaip sakoma, nes čia viena iš mano mėgstamiausių nuodėmių :))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, kad ir tik dabar pamačiau Tavo komentarą, bet smagu, kai sulauki komplimentų ir jei atranda vis kitokių žodžių apibūdint Tavo gaminimą, mano manymu, tai reiškia, kad tikrai tobulėji!

      Panaikinti
  6. Tiesiog man cia viskas gerai

    AtsakytiPanaikinti
  7. Plačiau pasiskaitykit apie priedus telefonui. Visi turime telefonus, tikrai labai naudinga visokie pakrovėjai, power bankai, gali būti irgi puiki dovana

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

♡Populiariausi♡