Kaip susiplanuoti savo dieną?

Sveiki, skaitovai!

Šiandien sugalvojau parašyti tokį neilgą įrašą apie dienos susiplanavimą.


Taigi... startuojam!

Pirmiausia, ką turite padaryti, tai susirašyti ką tą dieną būtinai turite nuveikti. Vėliau išdėstykite darbus eilės tvarka. Nuo svarbiausio iki ne tokio svarbaus arba atvirkščiai. Žiūrint kaip jums geriau sekasi daryti įvairius darbus, tačiau patarčiau labiau kibti į svarbesnius dalykus negu į ne tokius svarbius. Taip pat nepamirškit apsigalvoti, kuriems darbams norite skirti daugiau laiko, o kuriems – mažiau.
Susiplanuoti dieną man būdavo be galo sunku, nes norėdavau bent minutę paveikti kažką kito, tačiau reikėjo kurį laiką gyventi pagal tvarkaraštį, kas reiškia, kad kiekvieną minutę reikėdavo daryti kažką tikslaus, kas buvo suplanuota.
Pirmiausia jūsų dienotvarkėje turi „eiti“ svarbiausi dalykai. Kai atliksite svarbiausius, liks vietos ir ne tokiems svarbiems, o galbūt ir neliks, tačiau jau geriau nelieka vietos ne tokiems svarbiems dalykams, negu svarbiems ir paskui juos tenka daryti paskubomis. O dažniausiai paskubomis daromi svarbūs reikalai, lieka padaryti blogai. Suprantama, kad gyventi pagal dienotvarkę gali nesinorėti, tačiau augant, bręstant, pareigų vis daugės, tad reikia mokėti jas susidėlioti iš anksčiau, kad vėliau nereikėtų verstis per galvą, mąstant kaip geriau sudėlioti reikiamus darbus.
Nepamirškite į savo dienotvarkę įrašyti ir dalykų, kuriuos jūs mėgstate veikti. Pavyzdžiui, groti pianinu, gitara ar kokiu kitu instrumentu, galbūt piešti, nes lankote dailės būrelį ar meno mokyklą. Čia jau pagal kiekvieno jūsų popamokinę veiklą.
Taip pat, jokiu būdu neatidėkite namų darbų ruošos vakarui! Juk vakare būni toks pavargęs... Stenkis namų darbus atlikti dienos metu, vos grįžus iš mokyklos, jei ruoši pamokas žvalus, nemenka tikimybė, kad gausi geresnį pažymį, o ne mokysiesi beprotiškai pavargęs ir nieko gero neišmoksi.


Prie dienotvarkės planavimosi, prisideda ir namų tvarkymas. Nepamiršk susitvarkyti namų. Parėjęs namo, nenumesk drabužių ar avalynės kur papuola, sudėk ją į vietą, kad vėliau netektų kuistis namuose ir ieškoti dingusių kojinių ar pačios mylimiausios savo palaidinės. Juk jeigu namuose palaikysi tvarką, galėsi per daug neskubėdamas, susiruošti į mokyklą ar į miestą, nes žinosi, kad visi daiktai, kurių Tau prireiks – savo vietoje.

Na, tai šiam kartui tiek! Trumpas įrašas, keli patarimai, tačiau tikiuosi, kad jie jums pagelbės!

Dar neskaitei mano klausimų ir atsakymų įrašo? Paskaityk! Jį rasi paspaudęs čia.

Iki kitų susitikimų,
Shining Star. xx

Komentarai

  1. Kažin kas leido reklamuotis, sausainiuk? :)
    Ačiū! ♥

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai tik perskaičiau, iškart kilo mintis, kad šis įrašas man pravers gyvenime :D
    Mano blog tinklaraštis: dcloudyplanet.blogspot.lt

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikus įrašas!♡
    Mano blogas: abrikosinesblogas1.blogspot.lt

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

♡Populiariausi♡